Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseBørn i sorgDe mindre børnSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Teenager i huset
Alkohol
'Dårlige' kærester
Venner
Erfaringer fra BørneTelefonen

Indenfor eller udenfor?
Ulykkelig forelskelse
Tøj og mode
Stoffer
Rygning
Prævention
Piercing
At opdrage en teenager
Kærester
 
For forældre > Teenager i huset > Venner > Indenfor eller udenfor?
 

Indenfor eller udenfor?

Der er store ressourcer gemt i venskabsrelationer. I puberteten begynder børnene at reflektere over forventningerne, ikke kun til vennerne, men også til sig selv som ven. Børnene lærer gennem venskaber at forstå sig selv og andre. De lærer at mestre sociale situationer og samspil med andre børn. Det er med til at give dem en større forståelse af fællesskab, forhandlinger, spilleregler og konfliktløsning

Ensomme børn
Ensomme børn, som ikke har venner, får ikke mulighed for at øve sig i det sociale samspil, og de udvikler tit et lavt selvværd, som kan få alvorlige konsekvenser for deres videre liv. At være sammen med andre, at være del af et større fællesskab samt have nogle få, men rigtig tætte venskaber, er nødvendigt for alle mennesker.

Det er derfor vigtigt, at I som forældre er opmærksomme på og griber ind, hvis jeres barn udstødes eller trækker sig fra fællesskabet med jævnaldrende. Uanset hvor omsorgsfulde og opmærksomme I er, vil børnene ikke leve 'helt', hvis de ikke har venner.

Hvis jeres barn har gode venskabsrelationer, er det godt at lægge mærke til, om der er nogle af de andre børn i skoleklassen, på fritidshjemmet eller i klubben, som er meget alene. Hvis ja - er det børn som har brug for, at I gør de ansvarlige voksne opmærksomme på, at der er et barn, som er udenfor eller i periferien af fællesskabet.

 

bv@bornsvilkar.dk