Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseBørn i sorgDe mindre børnSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Teenager i huset
Alkohol
'Dårlige' kærester
Venner
Ulykkelig forelskelse
Tøj og mode
Stoffer
Rygning
Prævention
Piercing
At opdrage en teenager

Hvordan håndteres konflikter?
Kærester
 
For forældre > Teenager i huset > At opdrage en teenager > Hvordan håndteres konflikter?
 

Hvordan håndteres konflikter?

At sætte grænser betyder ikke, at I skal bestemme alting. I skal derimod tage stilling til, hvilke områder der er vigtige for jer at have klare regler for, og hvilke der kan forhandles om.

Vælg derfor jeres konflikter med omhu, så hverdagen ikke bliver præget af konstante skænderier og dårlig stemning. Måske betyder det ikke så meget, at jeres barn roder på værelset, men derimod er det vigtigt, at det overholder aftalerne om, hvornår det skal komme hjem.

Sig klart og tydeligt fra, hvis jeres barn opfører sig uacceptabelt, men tal aldrig nedsættende eller fordømmende. Giv jeres barn en følelse af, at I altid vil være der for det - også selvom I sætter krav. Sig til barnet, at det er i orden at være vred over en beslutning. Vis I stadig holder af.

Tilknytning og adskillelse
De svære konflikter og kampe mellem forældre og børn er i bund og grund tegn på en sund personlighedsudvikling hos barnet. En forandring der gerne skal ende med, at jeres barn forvandles til et ansvarligt, selvstændigt og livs-tilfreds voksent menneske. Sker den nødvendige adskillelse imidlertid ikke, får barnet svært ved at frigøre sig fra jer og skabe sit eget voksenliv.

Derfor er jeres fornemste opgave gradvist at give mere og mere slip på barnet. Det skal gøre sine egne erfaringer og udvikle sig gennem dem. Men det er vigtigt, at I som forældre stadig er tilgængelige. I skal stå klar til at hjælpe, støtte og lytte. I skal skabe det nødvendige rum til selvstændighed uden at slippe helt.

 

bv@bornsvilkar.dk