Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseBørn i sorgDe mindre børnSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Teenager i huset
Alkohol
'Dårlige' kærester
Venner
Ulykkelig forelskelse
Tøj og mode
Stoffer
Rygning
Prævention
Piercing
At opdrage en teenager
Kærester
 
For forældre > Teenager i huset > 'Dårlige' kærester
 

'Dårlige' kærester

Som forældre kan I opleve, at jeres barn får en kæreste, der har en dårlig indflydelse på ham eller hende. Det kan fx være en kæreste, der har en undertrykkende adfærd overfor jeres barn. Det kan også være, I er urolige på grund af en stor aldersforskel.

Nogle forældre forbyder deres barn at se kæresten, men en sådan beslutning kan vise sig at få den modsatte effekt: nemlig at den forbudte kæreste bliver endnu mere interessant.

I kan også vælge at tale med jeres barn om situationen. I kan fortælle, at I kan se, at den unge er glad for kæresten, men at der er nogle ting, der bekymrer jer. Undgå at tale nedsættende eller fordømmende om kæresten, men vær alligevel direkte og klare i jeres udmeldinger.

Lyt til den unge og anerkend, hvis det viser sig, at I ikke har haft ret I jeres betragtninger. Det er vigtigt, at I støtter jeres barn i at mærke efter og markere sine egne grænser.
 

bv@bornsvilkar.dk