Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseBørn i sorgDe mindre børnTeenager i husetSkole og institutionsliv
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Elektroniske børneverden
Tanker om gode computervaner for de 8-12-årige
Tanker om gode computervaner for de 3-7-årige
Computerverden - forbudt for voksne?
Nye medier - grund til bekymring?
Piger gider da ikke spille computer
Voldelige computerspil
Børns brug af computere
 
For forældre > Elektroniske børneverden > Piger gider da ikke spille computer
 

Piger gider da ikke spille computer

Piger tilbringer ikke nær så meget tid foran computeren som drenge, og generelt har næsten dobbelt så mange drenge som piger egen computer på værelset. Udviklingen i USA kan dog give os et fingerpeg om, hvad vi har i vente de kommende år. Tal fra den amerikanske spilindustri viser at 39 % af de amerikanske computerspillere er kvinder.

En af grundende til at pigerne ikke viser så stor interesse for computerspil er, at der endnu ikke findes så mange spil på markedet, som imødekommer deres univers. Computerspil er i udgangspunktet udviklet af mandlige IT-nørder, og derfor har de første generationer af spil typisk afspejlet en maskulin forestillingsverden. Det gælder en række af de klassiske spilgenrer som actionspil, racerspil og strategispil, som først og fremmest appellerer til drengene.

Det feminine modstykke drejer sig mere om at opbygge og pleje relationer. Det kan derfor ikke undre, at de spil, som handler om at opbygge verdener og holde dem kørende, er de mest populære blandt pigerne. Det gælder blandt andet simulationsspil som 'The Sims', 'Black & White' og 'Populos'.

I spilindustrien er man fuldstændig klar over, at der ligger et lukrativt marked og venter for spil, der henvender sig specielt til pigerne. Indtil videre er udbuddet af spil, som i særlig grad egner sig til piger dog begrænset, hvilket nok er en væsentlig forklaring på, at drenge specielt i teenagealderen spiller langt mere på computer end piger.
 

bv@bornsvilkar.dk