Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseBørn i sorgTeenager i husetSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
De mindre børn
En god start på livet
Børn og livet på arbejdsmarkedet
Opdragelse
Gode forældreråd

Slå aldrig børn
Pjece om dansk opdragelse
 
For forældre > De mindre børn > Opdragelse > Slå aldrig børn
 

Slå aldrig børn

Børnerådet har udgivet "Opdragelse med hjertet", der handler om, hvordan konflikter med små børn kan håndteres på en fornuftig måde.

Revselsesrettens afskaffelse
Det blev formelt forbudt at slå sine børn ved revselsesrettens afskaffelse i 1997. I loven står der:

Barnet har ret til omsorg og tryghed.

Det skal behandles med respekt for sin person og må ikke udsættes for legemlig afstraffelse eller anden krænkende behandling. (Lov om forældremyndighed og samvær, § 2, stk.2)

Børns Vilkår var en af de mange organisationer, der pressede på for at få loven indført. Faktisk var revselsesrettens afskaffelse det tema vores organisation blev stiftet på i 1977. Vi mener, at det er ydmygende for børn at blive slået og/eller blive behandlet nedværdigende og dermed udsat for psykisk vold.

Der gik 20 år, før vi fik et Folketing, som var klar til at afskaffe klaps, tæv og psykiske krænkelser. Måske fordi der ligesom i forældregenerationen skulle ske et generationsskifte. Mange forældre, i dag, er imod fysisk og psykisk afstraffelse. De ved, det skader barnet.

En lov gør det ikke alene, der er også brug for at videreudvikle en opdragelseskultur, hvor hård afstraffelse slet ikke anvendes, hverken fysisk eller psykisk, og hvor barnet behandles med værdighed, tolerance og tålmodighed. Men med loven i hånden er det ofte lettere at stille krav til omgivelserne.

I højremenuen kan du læse mere om, hvordan forældre kan håndtere vanskelige børn.

Anbefalede links

 

bv@bornsvilkar.dk