Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseDe mindre børnTeenager i husetSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Børn i sorg
Når børn mister
Når børn bearbejder sorg
Typiske reaktioner opdelt efter alder
Børns tavshed

Når børn viser sorg
Familien i sorg
Hold minderne i live
Gode omsorgsråd
Børns Vilkårs sorggrupper
Materiale om børn i sorg
 
For forældre > Børn i sorg > Når børn mister > Når børn viser sorg
 

Når børn viser sorg

Der er mange måder at sørge på. Der findes ingen måde, der er mere rigtig end andre. Vi er forskellige som mennesker, og det er vigtigt, at vi respekterer hinandens forskellige måder at udtrykke sig på.

Nogle børn græder, andre græder ikke. Andre igen græder kun, når de er helt alene. Sådan er det også med voksne. Der kan også være forskel på følelsesudtryk alt efter, om vi er mænd eller kvinder, piger eller drenge.

Mange børn føler sig ensomme i deres sorg. De føler sig forkerte, og de kan derfor vælge at fortrænge deres sorg og at skjule deres følelser. Det gør de for at beskytte deres familie samt alle andre børn og voksne, som de fornemmer har svært ved at rumme deres sorg.

Barnet har brug for at få at vide, at du har set, at det er ked af det, eller at du siger, at det er okay at være vred. Giv plads for barnets følelser. Barnet har brug for at vide, at det er ok, når de f.eks. går ind på deres eget værelse og lukker døren og gerne vil være i enrum.

Det vigtigste er, at man som forældre og andre voksne ser de signaler, barnet udsender. Det gælder også de tavse og triste signaler. Vi skal her fortælle barnet, hvad vi ser, f.eks. "Du ser trist ud, er du ked af det?" eller " Tænker du på mor lige nu"?
 

bv@bornsvilkar.dk