Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseDe mindre børnTeenager i husetSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Børn i sorg
Når børn mister
Familien i sorg
Hold minderne i live
Gode omsorgsråd
Børns Vilkårs sorggrupper
Materiale om børn i sorg
 
For forældre > Børn i sorg > Hold minderne i live
 

Hold minderne i live

Det er vigtigt at bevare de positive minder. Tal ofte, om den I har mistet og sig navnet. Barnet skal ikke kun tage afsked med sin elskede mor, far eller søskende. Det skal også lære at sige goddag til den nye hverdag uden den kære. Samtidig skal de positive billeder og minder leve videre i barnets hjerte.

For mange børn bliver savnet større, jo længere tid der går. Visheden om, hvad de går glip af og aldrig kommer til at opleve igen, forstærker i perioder savnet og ensomheden.

Børn bliver ofte mindet om deres ændrede livssituation. Når de ser en familie sammen, når de spiser middag hos en kammerat, eller når de er på ferie m.v. Alle de små hverdagsglimt, som minder barnet om det, der ikke er mere…..

Så hvis barnet pludselig ser trist ud eller bliver lidt stille - så sig, at I har set det. Du kan spørge: " kommer du til at savne mor nu?" eller giv et lille klem. Det betyder meget for barnet, at du viser, at du har set det - at du er medfølende.

Vær tålmodig og opmærksom på, at der også mange år efter kan opstå perioder med tristhed, indesluttethed og manglende koncentration og livslyst.
 

bv@bornsvilkar.dk