Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørn i skilsmisseDe mindre børnTeenager i husetSkole og institutionslivElektroniske børneverden
ForældreTelefonens kontaktoplysningerSitemapBørns Vilkårs butik
Børn i sorg
Når børn mister
Familien i sorg
Hold minderne i live
Gode omsorgsråd
Børns Vilkårs sorggrupper
Materiale om børn i sorg
 
For forældre > Børn i sorg > Familien i sorg
 

Familien i sorg

Familien befinder sig efter et dødsfald i en slags undtagelsestilstand. Der er ikke noget, der er som det plejer. Hverdagen og dens rutiner smuldrer måske lidt. Opdragelsen hører op for en tid. Mange ting er pludselig ligegyldige. Sorgen har ramt jer alle, og den største hjælp, I kan give hinanden, er at stå sammen som familie.

Børn, der mister en forældre, bærer ikke kun sin egen sorg, men tager ofte stort hensyn til den tilbageværende forælder eller ved søskendetab begge forældre. I loyalitet undertrykker børn ofte deres egne behov, når de oplever, at de voksne har svært ved at vise nærvær og omsorg.

Ensomheden er det værste. Den forstærker sorgen. Del sorgen med hinanden, vis hinanden, at I er kede af det. Del jeres tanker og følelser. Tal sammen, og snak om den, I har mistet.

Børn skal ikke udelukkes fra de voksnes verden. De har brug for at være tæt på jer. I skal og kan ikke beskytte dem. De kan godt tåle at se jer græde, og de kan godt tåle at høre sandheden. Sandhed er lig med troværdighed. Derfor er det vigtigt, at I taler åbent og ærligt omkring sygdomsforløb og dødsårsager. Børns forestillinger om døden og dødsårsagen, er ofte langt værre end den faktiske virkelighed.
 

bv@bornsvilkar.dk