Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreRådgivning og hjælpEmner og gode rådGæt og vind
BørneTelefonenBørneChattenBørneBrevkassenBørneLinketSpejletSitemap
Film, bøger og musik
Vinder i juli
Skriv en historie og vind en bog
Jeres historier
Kærlighedens sejr
En piges had
Bag facaden
Spejlet

Flagstangen
Drømmene
I starten af mit liv
Set fra et par skos side
Rygtet
Svigtet
Livet går videre
Tårer og had
Ud af faste rammer
Den elektroniske chip
Flugten fra far
Min skat, nu kommer jeg
At være barn af en alkoholiker
Det svære valg
En tung byrde
Mors nye kæreste
Skilsmissen
Usynlige mig
Boganmeldelser
 
For børn og unge > Film, bøger og musik > Jeres historier > Flagstangen
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Flagstangen

Der var engang en flagstang, der boede i den lille by Roxweild. Den stod i en fin have, med en fornem familie og havde udsigt over hele byen. Hver dag kom der folk for at se den og alle udbrød ,,Nej, se den fine flagstang" og ,,Burde vi ikke også få en flagstang derhjemme".

Flagstangen nød de rosende ord hver dag og blev mere og mere stolt af sig selv. Når den ikke blev beundret havde den gang i med at følge med i byens affære; Drenge der malede graffiti, damer der drak te og mænd der stormede hen til bilen for at nå, at købe det sidste ind til aftenhyggen. Familien Flagstangen boede hos var også vældig glade over at have en Flagstang i haven. De nød at deres have nu var den mest berømte i hele Roxweild.

En dag kom en ny Flagstang til byen, en tidlig søndag morgen og Flagstangen havde ikke imod en smule selskab så da den nye Flagstang var blevet stillet op og de havde fået øje på hinanden råbte Flagstangen ,,Hej". Den nyankomne mumlede et eller andet, kiggede ned på jorden under sig og himlede med øjnene. Flagstangen kiggede også ned mod jorden og der. (Afspilles kærlighedssang) stod der nogle mænd og bar på noget der lignede et stykke stof. Et stykke stof med nogle streger på. Åh, hvor var det dog yndigt tænkte Flagstangen.

Men så kom pointen; Hvad skulle det åh så flotte stykke stof dog bruges til? Mændene bar stoffet hen til den nye flagstang og hejste det op med en snor. Åh, gud hvor smart tænkte Flagstangen og så nysgerrigt til. Da stoffet endelig kom op blafrede det så yndigt i vinden at Flagstangen mest havde lyst til bare at råbe ,,Gift dig med mig du yndige stykke stof", men Flagstangen gjorde det ikke. Han så i stedet måbende til og betragtede stoffet der svævede som et spøgelse i den friske morgenvind. Og så faldt det Flagstangen ind at hvis man har sådan et tæppe svævende på sin krop, så er der jo endnu flere folk der kommer for at se en og Flagstangen syntes ikke at den havde noget problem med at der kom flere for at se den. og så den nye kammerat.

Ugerne gik og Flagstangen håbede på at få et stykke Stof. Nu hvor den nye var kommet var der ingen der kiggede mere på Flagstangen, men gik over til nabohuset og så på den nye Flagstang. En dag så den-ellers-ikke-mere-så-meget-mere-nye lidt ilde til mode ud og da Flagstangen havde det som ham, spurgte den hvad der var galt. Den anden Flagstang svarede ikke og lagde sig så til at sove. Mon det havde noget med Stoffet at gøre grublede Flagstangen længe over, men tænkte så bagefter; Når man er populær i byen så kan man da ikke være i dårligt humør, vel?

En dag kom dem Flagstangen boede hos med en slags klud. Det var lille Mie der holdt den sammenkrøllet og Flagstangen ventede spændt på hvad det mon kunne være. Da den underlige klud blev foldet ud så Flagstangen til sin store forbavselse; Det var Stof. Ligesom naboens Stof havde han nu også fået Stof. Flagstangen syntes selv at hans Stof var pænere end naboens, men de var ellers ret så ens. Flagstangen lod snoren glide ned og op kom Stoffet. Flagstangen var så stolt over endelig at have fået Stof. Han ville straks vise sit stykke stof til naboen, men først ville han selv kigge på det. Nej, hvor var det dog flot sådan som det svævede i vinden. Det var som om luften legede med Stoffet. Nu vil jeg rigtig nok blive berømt igen tænkte Flagstangen glad og kiggede beundrende på Stoffet.

Næste morgen vågnede Flagstangen med et sæt. Byens folk hujede og beundrede ham igen. Eller hvad? Nu fandt Flagstangen pludselig ud af hvorfor naboen havde været så sur: Det var ikke længere Flagstængerne folkene beundrede, nej det var Stoffet.

 

bv@bornsvilkar.dk