Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreRådgivning og hjælpEmner og gode rådGæt og vind
BørneTelefonenSitemapBørneChattenBørneBrevkassenBørneLinketSpejlet
Film, bøger og musik
Vinder i september
Skriv en historie og vind en bog
Jeres historier
Boganmeldelser
Vinden i piletræerne
Bennys Badekar

"Brødrene Løvehjerte"
"Lad isbjørnene danse"
"Skatteøen"
"Bølle Bob"
"Gummi-Tarzan"
"Guldregn"
 
For børn og unge > Film, bøger og musik > Boganmeldelser > "Brødrene Løvehjerte"
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

"Brødrene Løvehjerte"RetroResume: Bog
 Jonatan og Karl er brødre. De er meget forskellige, for Jonatan er både smuk og modig, og Karl er svag, fordi han er syg af en lungesygdom og ligger i sengen. Men brødrene deler en stærk kærlighed til hinanden og har et tæt venskab.

Karl, som også bliver kaldt Tvebak, ved, at kan skal dø af sin sygdom og er bange for døden. Men Jonatan fortæller ham historier om landet Nangijala, som man kommer til, når man er død, og hvor alt er godt og fyldt med dejlige eventyr.

Det bliver dog ikke Karl, der dør først, men derimod Jonatan, fordi han ved en brand redder sin lillebror, men selv dør.

Da Karl dør, mødes han med sin bror i Nangijala, som er lige så fantastisk, som Jonatan sagde, at det ville være.

Men ikke alle eventyr i Nangijala er lige smukke. De to brødre bliver snart blandet ind i krigen mod den tyranniske ridder Tengil. Brødrene kæmper mod den onde ridder og hans hemmelige våben, den grusomme drage Katla. Brødrene Løvehjerte må tilintetgøre uhyret for at redde Nangijala...

Brødrene Løvehjerte er en rigtig god bog for både voksne og børn. Det er et eventyr om kampen mellem det gode og onde, og den handler også om, hvor svært det kan være, at miste en man holder af, og om at overvinde sin frygt.

Brødrene Løvehjerte er fra 1973. Forfatteren er Astrid Lindgreen, som også har skrevet andre rigtig gode børnebøger. F. eks. Ronja Røverdatter, Mio min Mio og Pippi Langstrømpe.

 

bv@bornsvilkar.dk