Børns Vilkårs logo

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreRådgivning og hjælpFilm, bøger og musikGæt og vind
BørneTelefonenSitemapBørneChattenBørneBrevkassen
Emner og gode råd
Mobil og internet
Ung mellem kulturer
10 gode råd om brug af internettet.
Alkohol og forældre
BørneTelefonen
Sorg
Familievold og kærestevold
Forelskelse
Elsker - elsker ikke
Hvordan f... får man en kæreste?

Jaloux på din bedste venindes kæreste
Når du finder en kæreste
Vigtigt at have flere venner
Knuste hjerter
Ulykkelig kærlighed
HISTORIER FRA DET VIRKELIGE LIV
Mobning
Seksualitet
Seksuelle overgreb
Skilsmisse
Spiseforstyrrelser
 
For børn og unge > Emner og gode råd > Forelskelse > Jaloux på din bedste venindes kæreste
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Jaloux på din bedste venindes kæreste

I har været veninder ALTID og delt ALTING. Så begynder hun at komme sammen med en fyr. Og du sidder tilbage uden veninde og uden fyr…

Du og din bedste veninde har formentlig lavet alting sammen i flere år. I ved alting om hinanden, og I bor nærmest sammen, fordi I skiftes til at sove hjemme hos hinanden. I plejer at snakke om de samme fyre, går i det samme tøj, og I hører den samme musik.

Men så en dag har hun pludselig scoret den fyr, hun har gået og kigget på i månedsvis. Og DE TO begynder at være sammen alle de eftermiddage, hvor du og din veninde plejede at lave ting sammen. Du er ikke nummer et mere.

Nu sidder du alene og glor fjernsyn med din åndsforsnottede lillebror og snerrer af dine forældre. Hvis du da ikke ligger på din seng og har selvmedlidenhed.  

Det kan føles råt at blive svigtet af sin veninde på den måde. Det er helt reelt, at du føler en stor, stor sorg. Og en masse væmmelig jalousi. For det tætte venindeskab er nok et af de tætteste forhold, du nogensinde får til et andet menneske.

Der er ikke noget galt med dig
Det er helt normalt, hvis du føler dig både ensom og ked af det, og hvis du føler jalousi. Det er ikke noget pjat, selvom dine forældre eller andre måske synes, du gør rigeligt meget ud af det. De har bare glemt, hvordan det føles, når man første gang i sit liv for alvor mister en nær ven.

Det er helt i orden, at du har ondt af dig selv. Du må bare ikke vende det mod dig selv, så du tror, at der er noget i vejen med dig. Det kunne faktisk lige så godt have været dig, der havde fundet en kæreste først. Og så havde din veninde måske følt, at du havde svigtet hende.

Det kan være fristende bare at blive hjemme og glo fjernsyn med familien, fordi du er ked af det. Men det er faktisk nu, du skal øve dig på noget, som du kommer til at prøve mange gange gennem resten af dit liv: Nemlig det, at man ikke ejer nogen. Alle har deres frihed til selv at bestemme, hvem de vil væresammen med, og folks behov skifter altså. Du bliver for sårbar, hvis du føler nederlag, hver gang nogen vælger en anden end dig. 

 

bv@bornsvilkar.dk