Børns Vilkårs logo

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreRådgivning og hjælpFilm, bøger og musikGæt og vind
BørneTelefonenSitemapBørneChattenBørneBrevkassen
Emner og gode råd
Mobil og internet
Ung mellem kulturer
10 gode råd om brug af internettet.
Alkohol og forældre
BørneTelefonen
Sorg
Familievold og kærestevold
Forelskelse

Elsker - elsker ikke
Hvordan f... får man en kæreste?
Jaloux på din bedste venindes kæreste
Knuste hjerter
Ulykkelig kærlighed
HISTORIER FRA DET VIRKELIGE LIV
Mobning
Seksualitet
Seksuelle overgreb
Skilsmisse
Spiseforstyrrelser
 
For børn og unge > Emner og gode råd > Forelskelse > Elsker - elsker ikke
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Elsker - elsker ikke

Det er sjældent, at man er 100 procent afklaret, når man elsker nogen – og når man holder op med at elske dem. Du har garanteret selv prøvet det: Du har gjort det forbi med én. Du ved godt, I ikke skal være sammen, og så er der en del af dig, der alligevel længes efter det, som I havde sammen.

Tryghed eller kærlighed?
Det kan også være, man bliver så usikker ved at være alene, at man søger tilbage til sin gamle kæreste, fordi det føles trygt.

Det er enormt forståeligt, men det er ikke særlig smart. Og man ved det godt selv, når man er den, der ikke kan bestemme sig og bliver ved med at komme og gå. For den anden bliver mere og mere smadret på sit selvværd, og man kommer faktisk til at foragte vedkommende en lille smule, fordi han eller hun ikke kan finde ud af at sige fra. 

Yoyo-forholdet
Er man først blevet rodet ind i sådan et yoyo-forhold, kan det være svært at få sig rodet ud igen. Hvis man er den, der er ovenpå, kan man prøve at tænke over, hvorfor man gør det, man gør.

Hvordan ville man selv have det, hvis ens kæreste rent faktisk en dag sagde, at nu var det nok. Handler det om, at man skal bekræftes hele tiden, og har man i virkeligheden så svært ved at være alene, at man hellere vil have en kæreste, man i virkeligheden ikke er vild med, end ikke at have en?

Er man den, der finder sig i, at ens kæreste er on-and-off, kan man prøve at tænke over, hvad det gør ved en. Bliver man mere og mere usikker på sig selv? Holder man i virkeligheden af vedkommende, eller er det blevet en dårlig vane, at man bruger alle sine kræfter på at blive skiftevis glad og ked af det, som forholdet svinger op og ned?

Prøv følelserne af
Det kan være en løsning for begge at aftale tre måneder eller et halvt år, hvor man skal holde sig fra hinanden. På den måde kan man få prøvet sine følelser for hinanden af. Er man den, der sidder og venter, og er det i virkeligheden ved at smadre din tilværelse, er den bedste idé måske at komme helt væk ved fx at tage på efterskole.

Er det for svært at gøre sig fri, kan man arbejde med sin selvtillid på nogle andre fronter. Begynde at dyrke sport, tage et fritidsjob eller melde sig til et eller andet. Fylder man sin tid ud, er det mindre smertefuldt at vente, og man kan være heldig, at man en dag opdager, at de nye ting i ens liv har givet så meget selvværd, at man bliver i stand til at sætte grænser for sin yoyo-kæreste. 

 

bv@bornsvilkar.dk