Børns Vilkårs logo

TDC
SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårBørns Vilkår menerUndervisning og foredragMedlemskabOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikken
Sponsorer
TDC - Børns Vilkårs hovedsponsor
Samarbejdspartnere
Bag for en sag
Lille Grundlovsdag
engodsag.dk

Fangekoret
Ny børnesingle - En grimasse der kan passe
Fangekorets sponsorer
Beretning om fangekoret
Frederiksborg Amt
Pampers
Unite2Help A/S
JobZonen og Zonerne.dk
Charity Ride - Tour Discovery Channel
Sponsorer for Børns Vilkårs sorggrupper
Mindre sponsorer
Børns Vilkårs hjemmeside
Sponsorpolitik
Bliv sponsor
 
Børns Vilkår > Sponsorer > Samarbejdspartnere > Fangekoret
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Fangekoret

 ’Forbryderalbum’ fra Fangekoret i Vridsløselille

Den 23. november 2004 udkom "Fangekorets" cd  ’Forbryderalbummet’. På cd’en medvirker 15 fanger fra Vridsløselille Statsfængsel og en række danske kunstnere: NANNA LÜDERS, ETTA CAMERON, IVAN PEDERSEN, HENNING STÆRK, KENNETH THORDAL, ALLAN MORTENSEN, ANNE DORTE MICHELSEN, Ø / ØYVIND HAGEN-TRABERG OG JULIE MARIE LINDELL.

Overskuddet går ubeskåret til BørneTelefonen under Børns Vilkår.

”Dette projekt har fået mig til at indse at livet er en mystisk ting. Nogle er født med en guldske i munden andre med tørre tæsk”, siger Nanna Lüders og fortsætter; ”Fangekoret får fangerne til at vokse og modnes som mennesker, og jeg håber, at dette projekt kan være medvirkende til, at de har bedre chancer for at klare sig, når de bliver løsladt.”

Om projektets enorme betydning udtaler korleder Louise Adrian: ”Fangerne bidrager med noget positivt. De er vant til at rangere lavest. Nu kan de pludselig noget. De kan glæde andre og skaffe penge til et godt formål, som de selv har været med til at bestemme. Det har været utroligt at opleve, hvad det betyder for dem!”

”For flere af os er det blevet en meget vigtig brik i vores liv,” siger Flemming, som selv er blevet løsladt under forløbet og i den forbindelse skrev ”Oprør i mit sind”, som på CD’en synges af Kenneth Thordal.

”Jeg har delt de indsattes glæde ved arbejdet med at formgive og finpudse disse sange,” siger Ivan Pedersen. ”Musik og sang hører til de specielle ting i menneskelivet, som vi bare har samme fornøjelse af altid, nærmest uanset vores øvrige livsrammer.”

Fangekoret i Vridsløselille har eksisteret under dirigent Louise Adrians ledelse i 10 år, og ”Forbryderalbummet” er frugten af dette samarbejde.

Ideen bag ”Forbryderalbummet” har været at lade stemmer bag tremmer komme til orde og samtidig støtte et godt formål, nemlig BørneTelefonen under Børns Vilkår. BørneTelefonen yder en slags førstehjælp til børn i krise. Det har ligget fangerne på sinde at gøre opmærksom på vigtigheden i at tale med nogen om problemerne, inden det går helt galt.

Flere af sangene på Fangekorets første udgivelse er skrevet af de indsatte selv. Fangekortet har mødt utrolig stor velvilje både fra sponsorer samt de solister, der medvirker på cd’en.

Lone Hertz er protektor for sagen og en række professionelle musikere har indvilliget i at medvirke, bl.a. Nikolaj Hess, Klavs Hovman, Lars Hybel, Finn Gustafsson og Ole Rømer. Alle har arbejdet gratis.

Da Fangekoret jo sidder bag tremmer, har cd’en haft nogle helt særlige produktionsomstændigheder. Alle sangene er optaget inden for murene, og derfor har mange af de medvirkende skulle lukkes ind og ud af fængslet i Vridsløselille flere gange. Nogle af Fangekorets sangere blev enten løsladt eller overflyttet til andre fængsler under forløbet, men de har også fået lov at komme ind de dage, hvor indspilningerne fandt sted.

Projektet er støttet af en lang række sponsorer og fonde, så omkostningerne indtil nu er dækket ind. Selve salget af cd´en ventes at give et godt overskud til BørneTelefonen. Børns Vilkår, som driver denne, rådgiver hvert år over 10.000 børn og unge. BørneTelefonen beskæftiger over 130 frivillige rådgivere, som hjælper børn med deres små og store problemer. Sangen ’Mayday’ er en decideret støttesang for BørneTelefonen. På dette nummer deltager de fleste solister.

Flere oplysninger og fotos

www.fangekoret.dk,

www.cowbellmusic.dk

Pressekoordinator Mettelise Larsen

mettelise@cowbellmusic.dk tlf: 7026 0807 / 272 62623

Jacob Rützou

jr@fangekoret.dk, tlf. 4110 8472 

 

Links til musikernes hjemmesider:

www.ettacameron.dk/

www.ivanpedersen.com/

www.henningstaerk.dk/

www.thordal.com/

www.annedortemichelsen.dk/

www.nannaspletskud.dk

www.tiltmusik.dk/

 

 

 


 

Anbefalede links

 

bv@bornsvilkar.dk