Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtte
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Om Børns Vilkår
Kontakt
Om organisationen
Om historien
Om det daglige arbejde
Om værdier og mål
Om særlige indsatsområder
Børns rettigheder
Børn i skilsmisser
Børn i sorg
Omsorgssvigtede børn

Mobning
Peter Sabroeprisen
Bliv frivillig rådgiver
Ledige stillinger
Bag bornsvilkar.dk
 
Børns Vilkår > Om Børns Vilkår > Om særlige indsatsområder > Mobning
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Mobning

Størstedelen af de børn, som ringer til BørneTelefonen, ringer om mobning i skolen. De beskriver et skoleliv med angst og ensomhed. Derfor er antimobbe-arbejdet en af hovedopgaverne i Børns Vilkår. Det sker fx via Børns Vilkårs SkoleTjeneste. Vores SkoleTjenestemedarbejdere med børnefaglig baggrund tager ud på landets skoler og fortæller om, hvordan mobning kan gøre stor skade, og hvordan vi kan komme mobningen til livs.


Vi betragter mobning som et gruppefænomen, der især trives steder, hvor børn ikke kan 'trække sig'.
Anti-mobbestrategier bør inddrage ALLE børn i klassen. Tilskuerne skal opfordres til at droppe deres passivitet. Inspiration til at aktivere "det tavse flertal" kan hentes i børnelitteraturen, hvor der findes mange, rige eksempler på, hvordan børnehelte hjælper kammerater i nød. Pippi, Prins Valiant og Harry Potter er nogle af dem.

Undersøgelser viser, at det især er hjælpen fra klassekammerater, der kan stoppe mobning, men det kræver voksne som inspirerer og opfordrer børn til at blande sig fremfor det modsatte.

Børns Vilkår har foreslået en ny paragraf til Lov om Folkeskolen, der forpligter skoleledelsen til at udvikle handleprogram mod mobning.

Download materiale fra Børns Vilkår

WordfilDownload artikel om mobilmobning 
WordfilMobning - kronik: Når sproget bliver voldeligt, Politiken 27/10-2004 
Anbefalede links

 

bv@bornsvilkar.dk