Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtte
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Om Børns Vilkår
Kontakt
Om organisationen
Om historien
Om det daglige arbejde
Om værdier og mål
Om særlige indsatsområder
Peter Sabroeprisen
Sabroeprisen 2007: Tine Bryld
Sabroeprisen 2006: Jes Dige
Sabroeprisen 2005: Olav Tornøe

Sabroeprisen 2004
Sabroeprisen: ærespris 2004
Sabroeprisen 2003
Sabroeprisen 2002
Bliv frivillig rådgiver
Ledige stillinger
Bag bornsvilkar.dk
 
Børns Vilkår > Om Børns Vilkår > Peter Sabroeprisen > Sabroeprisen 2004
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Sabroeprisen 2004

Hvert år uddeler Børns Vilkår Peter Sabroe prisen til personer, foreninger, organisationer m.v. som i årets løb eller gennem en årrække har ydet en særlig og eksemplarisk indsats til gavn for børn og unge i Danmark.
Prisen er på 5.000 kr.

Prisen går i 2004 til journalisten Frode Muldkjær og institutionsleder Lene Lind. Motivationen til de to prismodtagere lyder som følger:

Frode Muldkjær har i tre årtier arbejdet for at sætte børns liv og deres behov og ønsker i fokus. Han var i 1977 én af initiativtagerne til oprettelsen af Børns Vilkår.

Målet var dengang i første omgang at skabe debat om og fremskaffe viden om de meste udsatte og mishandlede børn i Danmark.Som journalist i Danmarks Radio har Frode Muldkjær produceret en række programmer, hvor han har vist en sjælden evne til ikke blot at sætte sig i barnets sted, men også til enhver tid at  stå på barnets side.

I en tid, hvor massemedierne bombarderer børn med musik, fart og tempo - ofte på voksnes præmisser, har Frodes radioudsendelser været en oase, hvor børn har kunnet få ordet og få tid ro til fordybelse. Frode Muldkjær har ligeledes ladet børnene "få ordet" gennem sit forfatterskab.

Frode Muldkjær blev i 1994 Danmarks første Børnerådsformand. I sit virke som formand for Børnerådet var Frode Muldkjær med til at sætte standarden for Børnerådets arbejde. Han var - og er stadig aldrig bange for at tage et standpunkt for børnene, uanset hvor provokerende dette måtte og må virke. Mens Frode Muldkjær var formand blev børn så at sige endeligt sat på landkortet' og ikke mindst: Børn blev hørt! "

Frode Muldkjær har gennem hele sit arbejde fagligt såvel som børnepolitisk vist os, hvad begrebet 'børneperspektiv' betyder."

Lene Lind har gennem mange år været leder af Eksperimentalinstitutionen I København, hvor børn med udviklingsmæssige og følelsesmæssige skader har fået masser af omsorg og "pædagogisk kvalitet".

Derudover har Lene Lind skrevet en række bøger, som har været normdannende for en stor del af det pædagogiske arbejde i dagtilbud i Danmark. Ikke mindst har hendes tænkning omkring primærpædagog- tilknytning for de yngste børn i dagtilbud haft endog meget stor  betydning.

Hun har derudover holdt foredrag og undervist i det meste af Norden.
De fleste, der har mødt og oplevet Lene Lind, vil skrive under på, at Lene Lind står for humanisme og pædagogisk kvalitet i BØRNEHØJDE. Som leder, aktiv pædagog, underviser og foredragsholder har tusinder af mennesker gennem årene mødt en sjælden blanding af ydmyghed - integritet - etik og faglighed.

Har man hørt på eller diskuteret med Lene Lind behøver man ikke være i tvivl om: "Børn er børn og voksne er voksne - og det er de voksne, der har ansvaret for, at børn får en god opvækst". 

 

bv@bornsvilkar.dk