Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtte
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Om Børns Vilkår
Kontakt
Om organisationen
Om historien
Om det daglige arbejde
Om værdier og mål
Om særlige indsatsområder
Peter Sabroeprisen
Sabroeprisen 2007: Tine Bryld
Sabroeprisen 2006: Jes Dige
Sabroeprisen 2005: Olav Tornøe
Sabroeprisen 2004

Sabroeprisen: ærespris 2004
Sabroeprisen 2003
Sabroeprisen 2002
Bliv frivillig rådgiver
Ledige stillinger
Bag bornsvilkar.dk
 
Børns Vilkår > Om Børns Vilkår > Peter Sabroeprisen > Sabroeprisen: ærespris 2004
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Sabroeprisen: ærespris 2004

John Aasted Halse forlod i 2004 formandsstolen i Børns Vilkår efter 16 år på posten. I den forbindelse modtog han en Peter Sabroe ærespris for hans mangeårig virke som børnenes advokat. Børns Vilkårs nye formand Peter Albæk motiverede prissudelingen med følgende ord:

John Aasted Halse har gennem en årrække formået at sætte hensynet til børns interesser og vilkår højt på den offentlige og politiske dagsorden. Med et stort engagement, et bankende hjerte for børn og en solid portion faglighed har John Halse synliggjort børnesagen ved konstant at slås på børnenes side og konsekvent insistere på debat i 'børnehøjde'.  Det har gjort John til en af vor tids fremmeste 'børneadvokater' og et forbillede som talsperson for børn og unge.

John Halse har skrevet en række bøger og artikler om børn og forældreskab, som bl.a. har medvirket til at synliggøre børn og unges problemer i forbindelse med mobning og skilsmisser samt givet fagfolk og forældre ny erkendelse og inspiration om bl.a. opdragelse i det moderne samfund.

I sine 16 år som formand for Børns Vilkår har John Halse endvidere spillet en nøglerolle i organisationens udvikling fra børnepolitisk 'græsrod' til professionel børneorganisation, der hver dag gør synlig gavn for børn og unge.

Med sine skarpe holdninger, sin spidse pen og sin politiske tæft har John formået at fastholde og udvikle Børns Vilkårs rolle som politisk 'vagthund' i takt med organisationens professionalisering. Og det skaber respekt om Børns Vilkår som en troværdig og kompetent med- og modspiller, der altid taler børnenes sag med afsæt i faglig tyngde og aktuel viden om børn.

 

bv@bornsvilkar.dk