Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtte
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Om Børns Vilkår
Kontakt
Om organisationen
Om historien
Om det daglige arbejde

Rådgivning
Rådgivning af børn og unge
Rådgivning af forældre
Frivillige rådgivere
Sorggrupperne
Skilsmissegrupper
SkoleTjenesten
Projekter
Dagligdagen på sekretariatet
Om værdier og mål
Om særlige indsatsområder
Peter Sabroeprisen
Bliv frivillig rådgiver
Ledige stillinger
Bag bornsvilkar.dk
 
Børns Vilkår > Om Børns Vilkår > Om det daglige arbejde > Rådgivning > Frivillige rådgivere
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Frivillige rådgivere

Der er knap 130 frivillige rådgivere tilknyttet BørneTelefonen, BørneChatten, BørnebBrevkassen og ForældreTelefonen. Om året bliver det i alt til næsten 11 000 rådgivninger af børn og voksne om alt fra kærestesorger til omsorgssvigt.

Hvem er rådgiver?

Alle vores rådgivere er mellem 25 og 70 år og har en børnefaglig uddannelse eller er studerende, som er godt i gang med en.

Som rådgiver skal man være åben overfor børn og voksnes forskellige opvækst- og livsbetingelser. Man må have tolerance og indlevelsesevne og samtidig formå at distancere sig fra problemerne. Man må således være parat til at møde børn og voksne fordomsfrit.

Om rådgivningen

Rådgivningen er anonym. Børn, unge og voksne har mulighed for at snakke om oplevelser, problemer og bekymringer, som de ellers føler sig alene med. Vi lytter og giver vejledning og kvalificerede råd og finder sammen med barnet eller den voksne frem til, hvad der kan gøres for at løse problemerne.

Vores mulighed for at hjælpe er at yde hjælp til selvhjælp, at yde en rådgivning, der sætter brugeren i gang med selv at handle. I særlige tilfælde kan vi henvise til andre hjælpemuligheder.

I alle rådgivningssamtaler er barnets tarv i fokus, og de foregår på brugerens betingelser. Det er brugeren, der definerer problemstillingen. Brugerne og rådgiverne er anonyme, medmindre brugeren vælger at ophæve sin anonymitet.

Vil du hjælpe os med at hjælpe andre?
Børns Vilkår søger frivillige rådgivere til BørneTelefonen, BørneTelefonen på Nettet og ForældreTelefonen.

Hvad tilbyder vi?
Vi tilbyder en grundig oplæring i samtalens kunst. Vi organiserer løbende temaaftener og kurser med topkvalificerede fagpersoner. Som hjælp til at bearbejde samtalerne, har vi indført supervision, hvor rådgiverne får undervisning i at vejlede og støtte hinanden.

Det tværfaglige miljø i rådgivningen er med til at skabe et inspirerende samarbejde, hvor man får mulighed for at udfordre sin faglighed og gøre sig nye erfaringer. Desuden giver rådgivningssamtalerne et godt indblik i, hvad der foregår hos børn i dag.

Hvad forventer vi?
At du kan tage en 3½ timers vagt 2-3 gange om måneden på en fast ugedag.

Vores åbningstid?
Mandag til torsdag mellem kl. 12.00 og kl. 21.00
Fredag mellem kl. 12 og kl. 19
Der vil være 2 - 6 personer på vagt ad gangen.

Er du interesseret?
Kontakt Børns Vilkår
Trekronergade 126 A
2500 Valby
Tlf. 35 55 55 59

Download materiale fra Børns Vilkår

 
 

bv@bornsvilkar.dk