Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtte
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Om Børns Vilkår
Kontakt
Om organisationen
Om historien
Om det daglige arbejde
Om værdier og mål
Om særlige indsatsområder
Peter Sabroeprisen
Bliv frivillig rådgiver
Ledige stillinger
Bag bornsvilkar.dk
 
Børns Vilkår > Om Børns Vilkår > Om historien
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Om historien

Børns Vilkår før
Landsorganisationen Børns Vilkår blev stiftet i 1977, og er én af landets yngste børneorganisationer. Nogle kendte pionerer fra dengang er bl.a. Frode Muldkjær, Tine Bryld og Svend Heinild.

Oprindelig var Børns Vilkår ikke en egentlig forening, men en fond, der indsamlede økonomiske midler. De indsamlede penge blev anvendt til forskellige initiativer, der skulle bedre på børns forhold i Danmark.

I første omgang var interessen rettet mod fysisk mishandling af børn – et tema, der i midten af 70´erne endnu ikke var særlig meget fokus på herhjemme. Første politiske målsætning for Børns Vilkår var at få afskaffet forældres ret til at slå deres børn. Den såkaldte revselsesret blev først endeligt afskaffet i 1997 - 20 år senere.

Børns Vilkår nu

Børns Vilkår har stadig de omsorgssvigtede og dermed også de fysisk mishandlede børn som et 'kerneområde' i arbejdet. Initiativtagerne til oprettelsen af Børns Vilkår var en lille gruppe af - i al overvejende grad – fagpersoner. Disse havde høje idealer om et godt børneliv med tryghed, omsorg og udvikling. De idealer lever fortsat i bedste velgående i Børns Vilkår, men har efterhånden fået et bredere sigte.

Samtidig med, at fokus på de mest udsatte børns problemer er fastholdt, er andre vigtige temaer kommet på dagsordenen. Børns Vilkår er nu generelt optaget af, hvordan alle børn i Danmark trives og udvikles.

Således arbejder vi hele tiden på, bredt udtrykt, at forbedre på børns forhold, der hvor de nu har deres sociale arenaer. Det betyder fokus på børns trivsel i familierne, dagtilbuddenes kvalitet og indhold, skolens virksomhed overfor børn, børns fritid og kultur... og meget andet.

Børns Vilkår er i dag en organisation, hvis arbejde er

for børn
om børn
med børn

Download materiale fra Børns Vilkår

PDF-filBørns Vilkårs årsrapport 2004 
Anbefalede links

 

bv@bornsvilkar.dk