Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtteOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Nyheder fra Børns Vilkår
Nyt fra Børns Vilkår
Fra skrot til slot
TDC løber for BørneTelefonen
30 års fødselsdag med latter, tårer og en smule regn
Peter Sabroeprisen til Tine Bryld
Jubilæumsskrift

Bag for en Sag
10 år med nej til bank!
Krise ramte børn og unge - rådgivning på nettet
Undersøg Kommunernes håndtering af underetningspligten!
Vi skaber fred
Børnepolitisk arbejde
Trykte nyhedsbreve
Nyhedsarkiv
 
Børns Vilkår > Nyheder > Nyt fra Børns Vilkår > Bag for en Sag
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Bag for en Sag

Torsdag den 11. oktober afholdes Bag for en Sag. Alle landets skoler og børneinstitutioner inviteres til at bage for en god sag: BørneTelefonen 

Projektet i korte træk
Bag for en Sag handler om, at børnene i fællesskab bager og efterfølgende sælger bagværket. Formålet med Bag for en Sag er at rette opmærksomheden mod det fælles ansvar, vi har for at hjælpe børn, der har det svært. Pengene, som børnene samler ind i forbindelse med salget af deres bagværk, går ubeskåret til BørneTelefon. 

Bag for en Sag var allerede i opstartsåret, 2005, en succes. Da kassen blev gjort op i 2006, efter at 27.000 børn havde bagt på livet løs i skoler og institutioner i dagene op til efterårsferien, var der i alt samlet mere end 640.000 kr. ind. 

”Målet er at få endnu flere børneinstitutioner og skoler til at tilmelde sig Bag for en Sag i år i forhold til sidste år, og dermed afsætte tid til at bage for et godt formål. Derfor har vi lagt et enormt arbejde i at få sendt materialer ud til skoler, SFO’er, børnehaver, vuggestuer m.m. tidligt, så de allerede nu kan afsætte datoen. Protektorerne Margrethe Brun Hansen og Peter Mygind har også gjort et kæmpe stykke arbejde for at udbrede det gode budskab”, fortæller Lars Møller, kontaktdirektør og ophavsmand til Bag for en Sag. 

”Vi har allerede nu modtaget rigtig mange tilmeldinger, og antallet stiger dagligt – så det ser lovende ud. Vi håber på, at vi får omkring 1.000 tilmeldte skoler og institutioner i år”, fortsætter Lars Møller. 

Ikke kun for at hjælpe andre
Udover at tjene et godt formål, er ideen med projektet at sætte hygge og samvær på skemaet – nogle af de aspekter, som er væsentlige for børnenes daglige trivsel. Derfor er aktiviteten centreret omkring fællesoplevelser og samarbejde børnene imellem. Derudover har lærerne og pædagogerne mulighed for at sætte fokus på emner med social relevans. 

”Bagning er en god fællesaktivitet, hvor alle kan være med. Nogle børn har svært ved at leve op til de krav og forventninger, som omgivelserne har til dem. Når der bages er det helt andre evner end de sædvanlige, der er brug for. Derfor oplever vi, at nogle børn engagerer sig og liver op, fordi de faktisk har noget at bidrage med til klassens fælles indsats”, fortæller Margrethe Brun Hansen, børnepsykolog og protektor for Bag for en Sag. 

På egne præmisser
Hvordan skolerne og institutionerne vil organisere deres deltagelse i Bag for en sag, er helt op til dem. De kan vælge, at de vil bruge to timer, en dag eller måske opbygge en hel temauge. 

”Sidste år var der hele skoler og børneinstitutioner, der deltog – og nogle af dem med et tema om krop og ernæring. Vi fik også tilmeldinger fra enkelte stuer og klasser. Det er ikke strengt nødvendigt, at de lige bager den 11. oktober, men vi vil opfordre til det. Vi vil ikke begrænse nogen i at støtte den gode sag, fordi de ikke lige kan den dag”, udtaler Lars Møller. 

For yderligere information:
Pernille Matthisen, koordinator, Børns Vilkår, tlf. 3555 5559, mail: pernille@bornsvilkar.dk
Lars Møller, kontaktdirektør, Just/Kidde A/S, tlf. 3296 6001, mail: lars@justkidde.dk
Sissel Helsinghoff, koordinator, Bag for en Sag (Just/Kidde), tlf. 3296 6001, mail: info@denstorebagedag.dk

Fakta om Bag for en Sag
10.000 børn deltog i Bag for en Sag og indsamlede mere end 220.000 kr. ind til Børns Vilkår.
27.000 børn fordelt på 552 skoler og institutioner deltog i Bag for en Sag.
Tilsammen indsamlede børnene 641.588

Bag om Sagen
Bag for en Sag er et led i Den Store Bagedag – en ny dansk familietradition – der afholdes for tredje år i træk den 20. oktober (i efterårsferien), hvor forhåbentlig hundredetusindevis af danske børn og voksne tilbringer dagen/aftenen sammen med at bage derhjemme.  Bag for en Sag er arrangeret af Børns Vilkår i samarbejde med reklamebureauet bag Den Store Bagedag, Just/Kidde A/S. 

Fakta om BørneTelefonen
Børn og unge kan ringe ind til BørneTelefonen og få hjælp til at løse deres problemer – store som små. Det kan fx være ensomhed, mobning eller forældre, der slår eller drikker – men det kan også være gode råd til, hvordan man skal gribe en forelskelse an.

På BørneTelefonen sidder 130 frivillige rådgivere, som er uddannet til at tale med børn, der har det svært. Rådgiverne lytter og prøver sammen med børnene at finde en løsning på problemerne. I 2006 rådgav BørneTelefonen og BørneChatten over 10.000 børn og unge. Et tal, der stiger hvert år.

”Vi er hos Børns Vilkår utroligt glade for den store opbakning og at indtægten for salget af bagværket går ubeskåret til arbejdet på BørneTelefonen. For selvom en stor del af arbejdet med BørneTelefonen udføres af frivillige, koster det alligevel penge”, siger Pernille Matthisen, koordinator for projektet, Børns Vilkår.

 

bv@bornsvilkar.dk