Børns Vilkårs logo

TDC
SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørns Vilkår menerSponsorerUndervisning og foredragMedlemskabOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikken
Nyheder fra Børns Vilkår
Vores ansvar
Gode takter, men lidt slinger i valsen
Mød Børns Vilkår i TDC-butikkerne
Børn må ikke være gidsler
Lille Grundlovsdag 2006
VERA gav den gas på SMK
Ny direktør i Børns Vilkår
Ny bog om sorg
Trykte nyhedsbreve
Pressemeddelelser
Nyhedsarkiv
 
Børns Vilkår > Nyheder > Lille Grundlovsdag 2006
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Lille Grundlovsdag 2006

Alle børn har ret til oplevelser: Den 4. juni er det ”lille” grundlovsdag, der i år afholdes for 10. gang. Men da d. 4. juni er en søndag, har arrangørerne valgt at lægge Lille Grundlovsdag torsdag d. 1. juni.

Det var en række fagforeninger og organisationer på børneområdet, der helt tilbage i 1996 stiftede ”lille” grundlovsdag, som fejres dagen før den ”rigtige” Grundlovsdag.
Men ”lille” siger også noget om, at der er de små – børnene – det hele handler om. Grundlovsdag markerer vi de rettigheder, vi har som borgere i Danmark. På samme måde handler ”lille” grundlovsdag om rettigheder – børnerettigheder. Desværre må vi endnu nøjes med at markere behovet for børnerettigheder. Men vi ser frem til den dag, hvor vi i lighed med selve Grundlovsdag kan fejre rettighedernes gennemførelse.

En række faglige organisationer og interesseorganisationer står bag "lille" grundlovsdag: BUPL, Børns Vilkår, Danmarks Lærerforening,, DUI-LEG og VIRKE, FOLA, Frie Børnehaver og fritidshjem, HK/Danmark, International Børnesolidaritet, 3F, Red Barnet og Skole og Samfund.

Se plakat og folder, der fortæller om det centrale arrangement i København, hvor man som daginstitution eller skole klan melde sig til og give børnene en herlig dag. Se også hjemmesiden www.lillegrundlovsdag.dk, der fortæller om lokale arrangementer, og som giver ideer til, hvordan man kan lave sin egen lille-grundlovsdag.

Download materiale fra Børns Vilkår

PDF-filLille Grundlovsdag - folder 
PDF-filLille Grundlovsdag - plakat 
 

bv@bornsvilkar.dk