Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørns Vilkår menerErhvervUndervisning og foredragDin støtteOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Nyheder fra Børns Vilkår
Nyt fra Børns Vilkår
Børnepolitisk arbejde
Konfirmation: Skilsmissebørn drømmer om én fest

Åbent brev til Socialministeren
De voksnes ansvar
Forældre skal være der under hele opvæksten
Forældre overvåger børns computere med spionudstyr
Mobberetssager er en dårlig idé
Forældreevnen hænger ikke sammen med alderen
Film om Saddams død er uegnet for børneøjne
Trykte nyhedsbreve
Nyhedsarkiv
 
Børns Vilkår > Nyheder > Børnepolitisk arbejde > Åbent brev til Socialministeren
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Åbent brev til Socialministeren

Kære socialminister: 

Det er nu endegyldigt besluttet, at en seksårig pige fra Århus snarest skal fjernes fra den familie, hvor hun har boet, siden hun var 10 måneder gammel. Den lille pige kan heldigvis ikke huske, at hun allerede da havde en karriere som svingdørsbarn. Hun nåede at være anbragt syv forskellige steder, fra hun blev født, til hun blev 10 måneder – og endelig kom til den familie, hun i dag har knyttet sig til som sin egen far og mor og ældre søskende.

Der må hun bare ikke bo. For den biologiske mor, som aldrig har været i stand til at give barnet omsorg eller passe hende, og som slet ikke har regelmæssig kontakt til barnet, bestemte pludselig for godt et år siden, at pigen skulle bortadopteres – men ikke til den plejefamilie, som hun ellers har boet hos hele sit liv. Nej, hun skulle til en helt fremmed familie. Morens motiver kender vi ikke. De er også lidt ligegyldige. Det, der ikke er ligegyldigt, er, at man har valgt at følge morens henstilling, og derfor ikke sikret kontinuitet i pigens livsforløb. Hvilket ellers skal være i fokus ifølge anbringelsesreformen fra 1. juni 2006.

Ethvert normalt barn ville tage skade af pludselig at blive fjernet fra sin familie og plantet hos et sæt vildtfremmede forældre. Denne pige er skrøbelig på grund af sin omtumlede start på livet – og er i endnu større risiko for livsvarig skade. Men Århus Kommune mener ikke, at loven forhindrer dette. De mener faktisk slet ikke, at sagen lever op til servicelovens krav om, at der skal være åbenbar risiko for skade på barnet.

Du og dine partifæller har flere gange sagt, at den nuværende lovgivning giver rig mulighed for at beskytte de mest udsatte børn og for at sætte barnets bedste i centrum. Vi mener, at denne sag er et bevis på, at der må noget andet og mere til. En lov, som siger, at man i alle afgørelser først og fremmest skal tage hensyn til barnets tarv. Hvad siger du? 

Venlig hilsen 

Peter Albæk, formand for Børns Vilkår og Bente Boserup, daglig leder af Børns Vilkårs rådgivning.

 

bv@bornsvilkar.dk