Børns Vilkårs logo

TDC
SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreBørns Vilkår menerSponsorerUndervisning og foredragMedlemskabOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikken
Nyheder fra Børns Vilkår
Vores ansvar
Gode takter, men lidt slinger i valsen
Mød Børns Vilkår i TDC-butikkerne
Børn må ikke være gidsler
Lille Grundlovsdag 2006
VERA gav den gas på SMK
Ny direktør i Børns Vilkår
Ny bog om sorg
Trykte nyhedsbreve
Pressemeddelelser
Nyhedsarkiv
Børns Vilkår > Nyheder > Børn må ikke være gidsler
Udskriftsvenlig sideTip en ven
Børn må ikke være gidsler
04.05.2006
 
Børn er også borgere med rettigheder; de er ikke forældrenes ejendom. Heller ikke når de er født i en familie, der opholder sig i en flygtningelejr i Danmark, og som nægter at forlade landet, selv om der er givet afslag på asyl.

Derfor må vi som børneorganisation tage afstand fra statsminister Anders Fogh Rasmussens udtalelser om, at det er forældrenes ansvar, hvis børn lever under uacceptable forhold i f.eks. Sandholmlejren.

”Vi synes, det er et skræmmende menneskesyn, der udfolder sig, når man fralægger sig ansvaret for, at der er børn, der kommer alvorligt i klemme på grund af den indvandrer-flygtningepolitik, man vælger at føre,” siger Peter Albæk, som er formand for Børns Vilkår.

Peter Albæk understreger, at børn hverken må være gidsler for voksnes handlinger eller for politik. Børn har – altid og uden undtagelse – krav på at leve under trygge forhold, der sikrer, at de kan udvikle sig, lære, lege og vokse.

”Når et barn opholder sig i Danmark, er det Danmarks ansvar at sikre barnet et anstændigt liv. Uanset forældrenes holdninger, status og adfærd. Alt andet er både umoralsk og brud på FNs Børnekonvention”, siger Peter Albæk.For yderligere oplysninger:
Peter Albæk, formand, 21 66 82 72

Gå til nyhedsoversigt


Tilmeld
Afmeld
 

bv@bornsvilkar.dk