Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårErhvervUndervisning og foredragDin støtteOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Børns Vilkår mener
Børn og arbejdsmarkedet
Børns rettigheder
Opdragelse
Ret til børn?
Seksuelle overgreb
Skilsmisse
Folkeskolen
Børn i sorg
Sorg tager tid
Sorggrupper
Mobning
 
Børns Vilkår > Børns Vilkår mener > Børn i sorg
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Børn i sorg

Hver dag mister mellem 8-10 børn i Danmark deres far eller mor. Det er børn, der mister de mest betydningsfulde voksne i deres liv. Børn, hvis liv pludselig ændres og efterlader dem med nye livsvilkår.

Ensomheden kan være meget stor hos disse børn, fordi de dels lever under vilkår, der er meget anderledes end deres jævnaldrendes, og fordi de ofte tager ansvar for deres omgivelser. 

Det er desværre en kendsgerning, at mange børn bliver mødt med tavshed fra deres omgivelser. En tavshed, der kun forstærker barnets ensomhed og fortvivlelse, og som kan få gennemgribende betydning for barnets liv og livskvalitet som barn, ung og voksen. 

Jeg tror, jeg er blevet mere åben, og jeg er begyndt at have det sjovt igen. Sorggruppen har hjulpet mig til at snakke om det uden at være bange for at komme til at græde, når jeg skal fortælle om det. Sorggruppen har skabt mere plads i mit hjerte til noget andet.

Pige 12 år

Download materiale fra Børns Vilkår

WordfilEvaluering af Børns Vilkårs sorggrupper 
PDF-filBørns Vilkår sorgruppefolder 
Anbefalede links

 

bv@bornsvilkar.dk