Børns Vilkår

SøgSøg på sitet
Børns VilkårFor børn og ungeFor forældreNyheder fra Børns VilkårErhvervUndervisning og foredragDin støtteOm Børns Vilkår
Kontakt Børns VilkårSitemapButikkenSpejlet
Børns Vilkår mener
Børn og arbejdsmarkedet
Børns rettigheder
Opdragelse
Ret til børn?
Seksuelle overgreb
Skilsmisse
Folkeskolen
Børn i sorg
Mobning
 
Børns Vilkår > Børns Vilkår mener > Ret til børn?
Udskriftsvenlig sideTip en ven
 

Ret til børn?

Børns Vilkår mener ikke, man kan sige, at nogen har ret til at få børn. Hvert liv er unikt og uvurderligt i sig selv, og det må altid være den svageste part, barnet, der nyder den største beskyttelse.

Derfor går Børns Vilkår ind for, at barnets interesser skal veje tungere end forældrenes rettigheder; også når det gælder forældre, der har svært ved at mestre opgaven, og hvor samfundet derfor må overtage noget af forældreopgaven eller direkte fjerne barnet fra hjemmet.

Vi mener, at den socialt forebyggende indsats i for høj grad er præget af en vente-og-se kultur, hvor for mange værdifulde barndomsår går tabt. Vi ønsker en mere offensiv og mere forebyggende socialpolitik, og vi ønsker os, at man åbner mulighed for i højere grad at kunne anbringe et barn for hele barndommen, så færre børn bliver svingdørsbørn, der tilbringer deres barndom med at skifte rundt mellem biologiske forældre og forskellige plejefamilier og døgninstitutioner.

Børns Vilkår går også ind for en fastholdende og intens social indsats overfor risikogravide som bl.a. stofmisbrugere, men vi tager afstand fra tanker om tvangsmidler som f.eks. tvunget abort, sterilisation etc.

Homoseksuelle forældre
Retten til at få børn har gennem en årrække været et diskussionsemne i forhold til homoseksuelle – både i forhold til kunstig befrugtning og adoption.

Børns Vilkår har aldrig været i tvivl om, at homoseksuelle er lige så gode forældre som heteroseksuelle. Men Børns Vilkår har tidligere været imod kunstig insemination, fordi der var usikkerhed om børns samlede livssituation. Nye undersøgelser har vist, at børn fra homoseksuelle familier trives lige så godt som børn fra heteroseksuelle familier.

Børns Vilkår anbefaler derfor, at homoseksuelle får samme rettigheder til adoption og kunstig befrugtning som heteroseksuelle. Samtidig anbefaler Børns Vilkår at indføre samme grundige vurderinger af egnetheden til forældreskab ved kunstig insemination som ved adoption.

Download materiale fra Børns Vilkår

Wordfil7. november 2005: ret til børn - pressemeddelelse om tvangadoption 
WordfilTvang og graviditet - debatindlæg i Politiken den 13. aug. 2006 
 

bv@bornsvilkar.dk